Sarea nu este doar un element pe care îl consumăm prin dieta noastră. Se estimează că sarea are peste 14.000 de utilizări iar unul dintre rolurile vitale pe care îl joacă este pentru dedurizarea apei potabile.

Pe măsură ce plouă, apa trece în pământ și este filtrată prin roci unde absoarbe mineralele, ceea ce face ca apa să fie mai dură. Termenul de apă dură are în vedere cantitatea de calciu și magneziu conținută, iar acest lucru variază în funcție de locație.

Deși nu există riscuri cunoscute pentru sănătate asociate cu apa dură, există un număr mare de dezavantaje în ceea ce privește alimentarea cu apă dură, inclusiv:

  • Creșterea cantității de minerale, care poate duce la creșterea facturilor de încălzire și a costurilor pentru reparația sau înlocuirea sistemelor și aparatelor de încălzire.
  • O schimbare a aspectului și a gustului băuturilor.
  • Usucă pielea și părul ca urmare a depozitelor minerale.
  • Crește cantitatea de săpun și detergent.
  • Creșterea bacteriilor în țevi.

Cum funcționează sarea în dedurizarea apei?

Sarea funcționează eficient într-un sistem de dedurizare a apei prin procesul de schimb de ioni. Acest lucru înseamnă că ionii de calciu și magneziu din apa dură sunt schimbați cu ionii de sodiu, rezultând o apă mai curată.

Dedurizatoarele de apă necesită sare de înaltă calitate, dar care este relativ ieftină, naturală și sigură. Dacă alegi să instalezi un dedurizator de apă pentru casa ta, trebuie să știi sărurile de dedurizare a apei sunt disponibile în formă cristalină și sub formă de tablete sau pastile.

Recomandarea este de a utiliza un tip de sare de mare puritate proiectată special pentru acest scop cum ar fi sarea sub formă de tablete sau pastile produsă și furnizată de către compania WorldSalt Industries din Roman, județul Neamț.

Această firmă este specializată în producția tabletelor și a pastilelor de sare și comercializarea diferitelor tipuri de sare gemă și reclistarizată.

Atât tabletele din sare reclistarizată cât și tabletele din sare marină sunt ideale pentru instalațiile de dedurizare a apei industriale sau rezindențiale, pentru instalațiile de denitrificare a apei industriale sau de uz casnic și pentru instalații dializă. Sarea se comercializează la saci de 25 kg.

Tot la WorldSalt Industries poți găsi tablete și pastile de cea mai înaltă puritate pentru mașina de spălat de vase și tablete/pastile odorizante din sare pentru pișoar.

prtscr-worldsalt-ro

Află mai multe detalii despre tabletele și pastilele de sare pentru dedurizarea apei direct de pe site-ul companiei WorldSalt Industries, www.worldsalt.ro/tablete-pastile-sare.php.