Panouri solare presurizate

Panourile solare presurizate sunt reprezentate de acele panouri solare care funcționează sub presiune, pe tot parcursul anului. Chiar dacă se aseamănă destul de tare la exterior cu panourile solare nepresurizate, nu pot fi comparate între ele sub nici o formă. Tehnologia de construcție , performanța, grosimea și calitatea inoxului, tuburile vidate cu Heat Pipe cu care sunt echipate dar și accesoriile cu care vin încorporate fac diferența .

Aceste panouri sunt cele mai performante panouri solare care există la momentul actual pe piață. Pot fi montate la nivelul solului deoarece funcționează la presiunea rețelei. Se pot utiliza tot timpul anului mulțumită faptului că dispun de o izolație specială iar prin tuburile vidate nu circulă apa .

Avantajele panourilor solare presurizate:

  • Utilizează tuburi vidate foarte eficiente
  • Se pot utiliza în toate anotimpurile
  • Sunt eficiente și fiabile
  • Se instalează ușor pe acoperiș sau la nivelul solului
  • Nu necesită întreținere
  • Funcționează la presiunea rețelei de apă
  • Au o durată de viață îndelungată
  • Nu necesită pompă de recirculare

În magazinul online Tomibena.com dar și în depozitul Tomibena din Vicovul de Sus, județul Suceava poți găsi 3 modele de panouri solare presurizate. Acestea au capacitatea de 122, 150 și 200 de litri și prețul de 2354 lei, 2854 lei respectiv 4282 lei.

Panourile se pot utiliza pe toată durata anului, indiferent de temperatură, lucrează la presiunea rețelei fără a avea nevoie de montarea unei pompe sau a panoului la înălțime, pot funcționa continuu chiar dacă unul sau mai multe tuburi se sparg, au o garanție de 5 ani și o durată de exploatare de circa 15 ani.

Interiorul și exteriorul rezervorului de acumulare este confecționat din oțel inoxidabil iar un strat izolator din spumă poliuretanică contribuie la pierderi de căldură neglijabile. Tuburile vidate sunt fabricate din cupru cu puritatea de 99.33% lipit cu aliaj de argint, învelișul lor este confecționat din sticlă borosilicată de 1.6 mm, au o rată ridicată de absorbție a razelor solare de aproximativ 93%, un grad scăzut de reflexie de 6%, un coeficient de pierdere de 0.06 W/m2 și o presiune maximă de lucru de 0.75 bari.

Supapa de siguranță dual sistem reacționează în funcție de temperatură și de presiune. Ea se acționează în momentul atingerii dacă temperatura apei ajunge la 99°C sau dacă presiunea ajunge la 6 bari.

Pentru a afla mai multe informații referitoare la aceste panouri solare presurizate poți accesa site-ul web www.tomibena.com. Ia în considerare și promoția aferentă acestui sezon, valabilă în lunile iulie și august. Dacă fotografiezi panoul solar achiziționat de la Tomibena montat pe casă și dai share pe pagina personală de Facebook cu link către www.tomibena.com, primești CADOU 5 baxuri de 10 kg de brichete din lemn.