Factori care trebuie luați în considerare în alegerea unui covor

covoare online

Covorul este unul dintre puținele elemente de decor cu care se poate jongla pentru a modifica estetica unei încăperi sau pentru a-i conferi un plus de confort. Dimensiunea, densitatea, forma, culorile sunt factori importanți în alegerea covorului.

Determinarea calității covorului este importantă, deoarece este strict legată de cât de bine va rezista în casă covorul.

Covoarele sunt realizate atât din materiale sintetice, cât și din materiale naturale. Prețul, stilul și calitatea sunt legate de fibrele utilizate și de complexitatea designului. Indiferent de opțiune, alege întotdeauna cea mai înaltă calitate care să se încadreze în bugetul tău pentru a obține un produs de invidiat pentru o perioadă lungă de timp.

Covoarele din lână conțin fibre naturale și sunt utilizate cu preponderență în casele în care confortul și eleganța sunt cel mai importante. Deși prețul este unul mai mare, un asemenea covor rezistă la pete și la uzură. Cu o îngrijire adecvată, un covor din lână poate rămâne frumos până la 10-15 ani. Totuși, un covor din lână nu este cea mai bună alegere pentru pardoselile cu umiditate ridicată, deoarece are tendința de a absorbi umezeala și de a dezvolta un miros consecvent.

Covoarele din polipropilenă sunt solicitate datorită rezistenței superioare la pete, păstrării culorii și prețurilor accesibile.

Covoarele din poliester sunt comparabile la preț cu cele din polipropilenă, aceast material fiind o alegere bună pentru casele aglomerate și pentru zonele cu trafic intens. Rezistența la pete este superioară oricărui alt tip de covor.

Dintre toți factorii care determină calitatea unui covor, densitatea trebuie să fie printre cei mai importanți. Cu cât este mai dens, cu atât va fi mai rezistent și mai durabil. Când smocurile care alcătuiesc covoarele sunt ambalate strâns între ele, se consideră dense. Atunci când fibrele sunt distanțate, covoarele sunt considerate a fi mai rare.

De ce este densitatea atât de importantă? În primul rând, determină cât de dur și de rezistent va fi covorul. Covoarele dense pot rezista mult mai mult decât covoarele care nu sunt atât de dense, de asemenea se simt mult mai moi și mai confortabile sub picioare.

Mulți furnizori de covoare, cum ar fi Carpet House din Suceava , își dedică timpul și energia pentru a-și îmbunătăți gama de covoare, deoarece doresc să asigure fiecărui client un covor elegant, de calitate superioară și cu un design de invidiat.

La Carpet House ai posibilitatea de a alege din multitudinea de covoare din lână, din polipropilenă, din poliester sau din fibre acrilice. De asemenea, poți consulta magazinul online www.carpethouse.ro pentru a-ți face o idee despre covoarele comercializate.