Cum să-ți personalizezi spațiul de relaxare

După o zi lungă de lucru, singurul lucru pe care ți-l dorești este să te relaxezi acasă, într-un spațiu confortabil, unde să te poți bucura de câteva clipe de răsfăț și liniște. Pentru astfel de momente ar fi ideal dacă ți-ai crea un spațiu de relaxare, pe care să îl personalizezi după propriile tale preferințe. Iar dacă ai nevoie de inspirație, iată câteva sugestii care ți-ar putea fi de folos!

Vopsește pereții

De multe ori, vopsirea pereților se poate transforma într-un adevărat ritual de relaxare, mai ales dacă te pasionează activitățile de redecorare a casei. Poți alege o culoare simplă, precum albul sau beige-ul, sau poți opta pentru nuanțe de verde sau albastru, care conferă o atmosferă liniștitoare. Însă, poți alege să îți personalizezi pereții camerei și cu un tapet original, care să fie inspirat din frumusețea naturii. O altă variantă inedită ar fi aceea de a opta pentru tablouri canvas de mari dimensiuni, cu peisaje, imagini cu păduri, faună sau cu modele abstracte.

Creează un colț de natură

Dacă îți dorești un dormitor sau un living relaxant, este necesar să aduci natura cât mai aproape de tine. Iar cel mai simplu mod ar fi acela de a opta pentru câteva ghivece cu plante, de diferite dimensiuni, pe care să le poți poziționa pe o etajeră. Poți opta pentru plante exotice, precum un palmier sau un bambus, sau poți alege plante colorate, cum ar fi ghivecele cu mușcate, care aduc un plus de vitalitate întregii atmosfere. 

Caută textile confortabile

Relaxarea este uneori sinonim cu confortul. Așa că dacă vrei să te bucuri de momente de liniște, într-un colț al casei, atunci ar fi ideal să decorezi acel spațiu cu piese de mobilier confortabile. Alege o canapea de calitate, un colțar sau un fotoliu pufos, în care să îți petreci orele de lectură, sau momentele de odihnă. De asemenea, un astfel de colț al relaxării poate fi completat perfect cu câteva pături pufoase, care pot fi personalizate cu diferite mesaje.  Este important să ai parte de experiențe senzoriale care să îți ofere atât un confort fizic, cât și mintal, și care să te ajute să te destinzi. Iar cel mai bine ar fi dacă ai opta pentru pături din cașmir sau din bumbac, care sunt moi, pufoase și călduroase.

Blochează lumina

De multe ori, lumina mult prea puternică te poate împiedică să te relaxezi așa cum îți dorești. Așa că ar fi bine dacă ai opta pentru niște perdele sau draperii de calitate, care să blocheze lumina atunci când vrei să te odihnești. Tocmai de aceea îți recomandăm să alegi perdele din bumbac, acestea fiind extrem de versatile, fiind potrivite pentru orice încăpere și pentru orice stil decorativ. În plus, perdelele din bumbac se spală ușor și sunt disponibile într-o gamă variată de culori, modele și printuri.

Alege câteva lumânări parfumate

Dacă vrei să te bucuri de o adevărată experiență relaxantă în confortul propriei locuințe, ar fi ideal dacă ai alege câteva lumânări parfumate, care sunt ideale pentru momentele în care te simți stresat. Atunci când simți aromele preferate, care îți aduc aminte de locuri sau de amintiri dragi, uiți pentru un moment de toate lucrurile care te încarcă emoțional.

Perne personalizate

Dintr-un spațiu de relaxare nu trebuie să lipsească pernele. Acestea asigură un plus de confort, iar în același timp sunt un bun element de decor. Iar dacă vrei să adaugi o notă personală întregii atmosfere, poți alege o pernă personalizată cu fotografiile tale, iar astfel îți vei aduce aminte mereu de anumite momente frumoase din viața ta.

Așadar, aceste idei te pot ajuta să îți decorezi spațiul de relaxare într-un stil original, având parte de confortul mult dorit. Și nu uita că textilele joacă un rol esențial în toată această amenajare, așa că ar fi bine să le acorzi o atenție specială.