Planificați un sistem de încălzire pe gaz? Iată ce trebuie să știți despre GPL în casă

Planificați un sistem de încălzire pe gaz? Iată ce trebuie să știți despre GPL în casă

Convingerea că aparatele de uz casnic alimentate cu gaz reprezintă un pericol este bine întemeiată. Din când în când, mass-media relatează despre o nefericită explozie de gaz în blocurile de locuințe sau în casele unifamiliale. Cu toate acestea, nu aveți niciun motiv să vă faceți griji dacă instalația de gaz a fost executată în mod profesionist și responsabil. Veți profita de acest lucru, cu condiția ca sistemul să fi fost instalat corect iar dumneavoastră să îl utilizați conform instrucțiunilor.

Instalația de gaz și formalitățile necesare

Dacă plănuiți un sistem de încălzire pe gaz în casa dumneavoastră, trebuie să aveți răbdare. Înainte de a obține permisiunea pentru acest tip de instalație, creați împreună cu un specialist un plan și proiectul acestuia. Nu puteți sări peste acest pas – totul în numele siguranței! Când vine vorba de încălzirea cu gaz, prețul instalației include nu numai echipamentul în sine, ci și documentația aferentă detaliată.

Proiectul instalației de încălzire pe gaz trebuie să fie realizat de o persoană cu calificări corespunzătoare. Numai o astfel de cerere poate fi acceptată. Aceasta trebuie să includă elemente precum:

 • planul de racordare la gaz;
 • amplasarea dulapului de gaz
 • schema de distribuție a instalației;
 • dispunerea conductelor.

După instalare, fiecare instalație de GPL trebuie verificată pentru a verifica etanșeitatea. Controlul este, de obicei, supravegheat de administratorul șantierului și de utilizatorul gazului.

Încălzire pe gaz – prețul instalației depinde de locație și de material

Prețul unui proiect tehnic de instalare variază, de obicei, între 500 și 1.200 zloți. De ce aceste fluctuații mari? Depinde de mărimea și complexitatea sistemului și, prin urmare, a proiectului. În plus față de proiect, plătiți și pentru:

 • serviciile de topografie
 • instalarea dulapurilor de gaz;
 • recepția racordului la gaze;
 • conectarea la rețeaua de gaze.

Înainte ca gazul să înceapă să încălzească casa…

Pentru a pune în funcțiune instalația de gaz, va trebui să semnați un contract cu furnizorul de gaz ales de dvs. Firma va instala apoi un contor de gaz și va indica data la care va începe furnizarea. De asemenea, va verifica toate documentele necesare pentru a vă păstra casa în siguranță, și anume:

 • permisiunea de utilizare a instalației GPL;
 • proiectul instalației de gaz realizate;
 • protocolul de recepție tehnică și testul de etanșeitate al instalațiilor de gaz;
 • declarație a șefului de șantier care să ateste că lucrările au fost efectuate în conformitate cu proiectul casei;
 • protocolul de recepție de către coșar a conductelor de ventilație și a coșurilor de fum.

Când este vorba de încălzirea pe gaz, prețul instalației nu este întotdeauna un factor determinant în decizia de a o construi în casa dumneavoastră. Atunci când planificați un sistem de încălzire pe gaz, trebuie să aveți răbdare și să fiți pregătit să implicați multe eforturi și resurse pentru a duce la bun sfârșit procedura inițiată. Merită luate în considerare soluții moderne de instalare care garantează durabilitatea, etanșeitatea și soliditatea întregului sistem.