Lună de miere de vis în Bucovina, la staţiunea montană Vatra Dornei

Lună de miere de vis în Bucovina, la staţiunea montană Vatra Dornei

Organizarea unei nunţi de vis este un proces îndelung şi obositor, care se va sfârşi o dată cu încheierea petrecerii din noaptea nunţii. Pentru a vă începe viaţa de tineri căsătoriţi cum se cuvine, vă recomandăm să aveţi o lună de miere de vis, într-o destinaţie romantică din ţară sau străinătate şi să vă bucuraţi din plin de momentele petrecute împreună, în doi. Nu recomandăm ca luna de miere să fie petrecută împreună cu alte cupluri, deoarece atenţia va fi distrasă şi nu veţi avea momentele de intimitate pe care vi le doriţi şi de care să vă amintiţi pentru totdeauna.

Vatra Dornei este o renumită staţiune turistică din Bucovina, nordul României care oferă turiştilor experienţe interesante indiferent de sezon. Pârtia de schi Veveriţa, resort-urile balneoclimaterice şi Parcul Central din localitate sunt numai câteva dintre atracţiile cele mai atractive ale localităţii situate în Depresiunea Dornelor, în mijlocul pădurilor şi pe malul Bistriţei.

Recenta restaurare a faimosului Cazino din Vatra Dornei este un motiv întemeiat de vizită pentru numeroşi turişti, această clădire fiind una reprezentativă pentru arhitectura întregii localităţi încă de pe vremea când această parte a ţării era parte a Imperiului Austro-Ungar.

Cazino Vatra Dornei

Cazino Vatra Dornei

Parcul Central din Vatra Dornei cu ale sale veveriţe neobosite în căutarea hranei, a nucilor în mod special, pe care nu le refuză niciodată, este o atracţie memorabilă pentru copiii şi adulţii de toate vârstele.

În Vatra Dornei se găsesc numeroase pensiuni, hoteluri şi restaurante deoarece un procent important din economia locală este asigurat de turism. În fiecare an zeci de mii de turişti poposesc la Vatra Dornei pentru o vacanţă la munte, fie că este vorba de Crăciun, Revelion, Paşte sau 1 mai, 1 iunie sau orice altă zi din an.

Dacă te afli în căutarea unui restaurant Vatra Dornei, recomandarea noastră călduroasă este pentru Restaurant tradiţional Vila Iulia, situat în cadrul pensiunii cu acelaşi nume. Restaurantul este deschis zilnic în intervalul 8-23 şi preia comenzile după un diversificat meniu „à la carte„. Majoritatea preparatelor servite sunt cele tradiţionale (mici, ciulama de pui cu mămăliguţă, tocăniţă de hribi cu smântână, ciorbă rădăuţeană), dar sunt disponibile şi unele mai moderne precum crispy strips, burgeri sau pizza.

Restaurantul din cadrul pensiunii oferă posibilităţi de servire a mesei la interior pe timp de iarnă sau la exterior, pe terasa proprie din grădina unităţii.

Vila Iulia oferă cazare Vatra Dornei pentru turişti din toate colţurile ţării, este deschisă 24/24 şi 365 zile pe an, organizând pachete speciale pentru Crăciun, Revelion şi Paşte în Bucovina.

Oraşul staţiune montană Vatra Dornei este un magnet pentru cuplurile de tineri căsătoriţi din toate colţurile ţării de peste 50 de ani. Multe dintre aceste cupluri revin după 20 sau 30 de ani de la luna lor de miere, ca să retrăiască amintirea acelor clipe plăcute petrecute aici.

La Vatra Dornei se poate ajunge foarte uşor cu maşina sau cu trenul, iar cel mai apropiat aeroport este Aeroportul internaţional Ştefan cel Mare de la Suceava, situat la aproximativ 100 de km.